Brandvijverconcert Oldenzaal
Oldenzaal

Muzikale zomeravond op terras bij café de Boom is weer terug


De muzikale zomeravond op terras bij café de Boom is weer terug en wel op zaterdag 25 juni met optredens van The Buzz en Killer and the Cool Cats.

Na twee jaren waarin er aan de Brandvijver noodgedwongen geen activiteiten georganiseerd konden worden valt er op zaterdag 25 juni muzikaal weer veel te genieten. De geplande 4de editie van het Brandvijverconcert moest door het bestuur van de organiserende stichting Brandvijverconcerten Oldenzaal noodgedwongen geannuleerd worden, maar de jaarlijkse muzikale zomeravond op gaat dit jaar weer door. Op het terras bij café de Boom waarvan uitbater Rudy fijntjes laat weten, dit om geruchten te ontkrachten, dat zijn café niet is verkocht. Deze avond op de langste zaterdag van het jaar, nodigt jaarlijks vele mensen uit om te genieten van fijne muziek op een mooie plek aan de Brandvijver.


De avond wordt geopend met een strak optreden van de Oldenzaalse beatformatie The Buzz. Opgericht in 1967, zijn deze heren al 47 jaren muzikaal actief en bereiden zich iedere woensdagavond in hun muziekstudio terdege voor op hun optredens. De jongens hebben in de jaren '60 de opkomst van roemruchte beatclubs in Oldenzaal meegemaakt, waren betrokken bij menige happening in die jaren, zagen vele bandjes komen en gaan, maar staan nog steeds op het podium om de muzikale hoogtepunten uit de jaren '60 en '70 ten gehore te brengen.
Hun talrijke aanhangers komen nu met kleinkinderen naar de optredens en de heren musici krijgen nog steeds dezelfde begeerlijke blikken toegeworpen van de vele vrouwelijke fans die misschien iets ouder zijn geworden, maar nog steeds het podium omringen. Dat zal nu ook niet anders zijn als ze de avond om 21.00 uur openen.
De band speelt in de volgende samenstelling: Ger Heiken (zang), Harrie Elders (gitaar), Martin Wekking (gitaar), Jan Snippers (gitaar), Benno Rottink (bas) en Jos Brunink op drums. Wees er op tijd bij om niets van dit optreden te missen.

The Buzz


Killer and the Cool Cats komen om half elf op het podium voor een spetterend optreden. Zij speelden eerder het dak eraf op het terras bij café de Boom. Toen als afsluiting van het Brandvijverconcert. Nu zijn ze terug om met onvervalste Rock and Roll in de stijl van Jerry Lee Lewis het publiek een geweldig optreden te bezorgen. Killer and the Cool Cats staat voor ruige, stevige, stampende Rock and Roll. Nummers van Johnny B. Goode, Jailhouse Rock, Great Balls of Fire komen voorbij. Ze spelen op festivals, feesttenten, kroegen en cafés. Met covers en eigen werk worden de Rock and Roll goden geëerd. Chuck Berry, Little Richard en natuurlijk Elvis Presley, the King of Rock and Roll.
De band bestaat uit Hugo Smuling (zang en toetsen), Martin van Noort (gitaar en zang), Sander Kaal (drum en zang) en Freddy Vaanholt (contrabas en zang).

Killer and the coolcat


De muzikale zomeravond bij café de Boom begint rond half negen en de toegang is zoals altijd helemaal gratis.